9 Nisan 2008 Çarşamba

gize (YENİİ )


gize.. seninle el ele olsak şuan.sevmeyi yeni öğrenen çocuklar misali.çiçek toplasak bi bahçede.yada taş atıp kaçsak bizi misafir etmeyen o cadı kadınların penceresine.yağmurlarda ıslanmayı heyecan saysak.sonrada kurumak için iyice sokulsak tenimize.ilk sevişmemiş kimsenin keşfetmediği bir bankta sadece öpüşmekle başlasa ve biz iki yaşında olsak..zamanı hoyratca harcamasak.. gize ; seninle aynı sinemada olsak şuan.film yerine gözlerimizi izlesek,herkes çıksa biz reklamara yine aşkla girsek.korkuyuda,huzuruda,sadakatide,sevdayıda o an yaşasak.ölüm gelse biz yine ayrılmasak..

gize; seninle aynı şarkıyı dinlesek.ağlasak dans etsek.mumlarımızı yakıp insanları izlesek.mutluluktan ağlamayı o an öğrensek.yemek yesek kavga etsek,barışıp beraber gülsek,hayaller kurup,neden olmasın desek.gece devam etse.biz izlesek.sabah olsa biz geceyi beklesek..mevsimler bitse biz hep yeni başlasak..4 mevsim bizi yaşasak..
gize;seninle umud etsek,yeminler söylesek.bitmeyecek desek,romanlarda iki kahraman olsak,hikayelerde birer efsane.sen bana gülüm desen ben sana menekşe.bu aşk hiç bitmese..sürgün olsak aynı bedenin yüreğine.hapsolsak ellerimizde.ve prangalasalar bizi bize.tek halatla idam etseler.aynı mezara ikimizi koysalar..aynı kefende olsak.aynı günahı çeksek.cennete aynı elmayı ısırsak ve sonra kovulup yeryüzüne dalsak.biz yine ayrılmasak...

gize.tüm yeni doğanlara adımızı verseler.işte budur sevda diyip ikimizi gösterseler.takside otobüsde durakta sırada hep ikimize yer verseler,kader ve zaman diz çöküp af dileseler,tüm gazetelerde manşet olsak.sadece umudu aşılasak.tek ilaçla şifa bulsak,tek kazakla ısınsak.bir bedende iki can olsak..BİZ İKİ AYRI EFSANE OLSAK.SEN BANA GÜLÜM DESEN,BEN SANA MENEKŞE..BU AŞK HİÇ BİTMESE...

uğur köksal

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bizlere hep hayallre ile yaşamayı öğrettin..ve şimdi de bir hayalin temeli olan bi şiiri bizlerle paylaşıyosun.keşke herşey bu yazdığın şiirdeki gibi olsa.ustama secgiler ile.ömer taban.

Adsız dedi ki...

kaptanım koyu bir hayranınım.azgi adım.izmirliyim.bi arkadaşım tavsiyesi üzerine iki senedir radyo programlarını dinliyordum geceleri..fakat artık yoksun.hangi radyoya geçtiysen lütfen frekansınıda söyle bizlere.takip etmekten bıkmıycam seni:) başarılar..rastgele. "sevecenciler funclup"